Mi az ott, a tészta tetején?
Receptek

Mi az ott, a tészta tetején?

Tisztában vagyok vele, hogy e heti ételünk megosztja majd Olvasóimat. A „tengeri herkentyűk” nevének hallatán sokakat kiráz a hideg, ám vannak, akik nagyon rajonganak ezekért a finom falatokért. Rák, kagyló, tintahal, polip, ezek ma már bármely nagyobb áruházban megvásárolhatók fagyasztott formában. Ha különlegességgel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, itt egy tuti tipp!
Ropogós előétel
Receptek

Ropogós előétel

B.U.É.K. minden kedves háziasszonynak! Túl vagyunk az ünnepeken, bízom benne, hogy Olvasóimnak is sikerült elkápráztatniuk családtagjaikat, vendégeiket. Ilyenkor, a nagy evések után jól esik egy kicsit „visszafogni magunkat”. 2011 első receptje egy könnyed, ropogós reggeli finomság, amit akár előételként is felszolgálhatunk vendégeinknek.
Mézédes nyalánkság
Receptek

Mézédes nyalánkság

Vannak jellegzetes illatok, melyekről eszünkbe jut egy-egy számunkra fontos, kellemes dolog. Karácsonykor nálunk ilyen a friss mézeskalács illata. Ahogy az elmúlt hetekben, most is igyekszem egy hagyományosnak számító finomság egyedi változatának bemutatásával változatossá tenni az Önök karácsonyi menüsorát. Mézeskalácsot készítünk, de ez „kemény társával” ellentétben, sütés után szinte azonnal fogyasztható.
Pulyka karácsonyi töltelékkel
Receptek

Pulyka karácsonyi töltelékkel

Ezen a héten folytatjuk karácsonyi menüsorunkat. A vaníliás gubával napközben elterelhetjük az éhes család figyelmét, ám az ünnepi vacsorára mégiscsak illik kitenni magunkért egy kiadós húsétellel. A pulyka kimondottan karácsonyi étel, pláne, ha „feldobjuk” egy kis ízletes gesztenyés masszával és aszalt gyümölcsökkel.
Mákosguba 2.0
Receptek

Mákosguba 2.0

Beléptünk december havába, közeleg a karácsony, ezért úgy döntöttem, az elkövetkező hetekben ünnepi ételeket készítek majd. Tudom, minden családnál megvan a megszokott karácsonyi menü, de ezekkel a kis variálásokkal amellett, hogy megtarthatjuk az eredeti ízeket, új színt vihetünk az ünnepi asztal tartalmába. Elsőként egy régi magyar édességet készítünk, melyet mi Szenteste napján fogyasztunk, a nagy ünnepi vacsorát megelőzően.
Egy elfeledett édesség
Receptek

Egy elfeledett édesség

Egyre ritkábban kerül a vasárnapi ebédeknél tradicionális, magyar édesség az asztalokra. Bevallom, a vargabéles nálunk sem volt állandó része a menüsornak, ám néhány hónapja, az első adag elkészítése után rá kellett jönnöm, ezen túl gyakran kell majd megsütnöm ezt a finom, és egyáltalán nem bonyolult édességet. 
Ízbomba burgonyába töltve
Receptek

Ízbomba burgonyába töltve

Ha nem szeretnénk degeszre enni magunkat, ám mégis valami finomságra vágyunk, nekünk találták ki a most terítékre kerülő töltött burgonyát. Mivel nem tartalmaz húst, akár azok is bátran fogyaszthatják, akik diétáznak, s le szeretnének adni néhány fölös kilót.
Nincsen „husa”? Itt a busa!
Receptek

Nincsen „husa”? Itt a busa!

Novemberi menüsorunk második fogása egy ízletes halétel lesz. Nem árt időről időre félretenni a nehéz, zsíros húsokból készült főfogásokat. A halhús magas telítetlen zsírsav tartalma miatt nagyon egészséges, ráadásul könnyen és finoman el lehet készíteni.
Betűtészta helyett mozzarella
Receptek

Betűtészta helyett mozzarella

Óvodában, iskolában a gyermekek egyik kedvenc étele a paradicsomleves. Van, aki mire eléri a felnőttkort, „kiábrándul” belőle, ám sok felnőtt szereti a nosztalgikus ízeket a mai napig. Családtagjaim előszeretettel fogyasztják időről időre ezt a levest, ám mivel szeretek kísérletezgetni a konyhában, az utóbbi időben kissé „megbolondítom” ezt a finomságot. A betűtésztát elhagytam, helyette olaszos fűszerekkel és mozzarella sajttal gazdagítom az ételt.