Sóstói karácsony

Finom halászlé és mákos, forralt bor, jófajta pálinka várta ma délelőttől az éhes gyomrokat a Sóstó Csárda teraszán. A hagyományos látványfőzés ismét nagy sikert aratott.

Ünnepi hangulat uralkodott ma délelőttől a halasi Sóstó Csárdában. A városi rendezvénynaptárban idén előkelő helyet elfoglaló vendéglátóhely karácsony előtt is gondolt vendégeire. Hagyomány, hogy december 24-én finom falatok várják a látogatókat. Takács József és csapata lelkes, profi vendéglátóshoz méltó módon várta a halasiakat, illetve az átutazókat. Bográcsban főtt a finom halászlé, volt ünnepi mákos guba, a hidegre való tekintettel forralt bor gőzölgött a poharakban, de volt finom lélekmelengető pálinka is. Nagy volt a forgalom, szépen fogyott az étel, volt, aki a helyszínen fogyasztotta el az ízes hallét, de sokan ételhordóban vittek magukkal. A hagyományteremtő Gulyásfesztivál, a pálinkamustra, a bandériumtalálkozó után ez is méltó eseménye volt a Sóstó Csárda messzi földön híres vendéglátásának.

Kép-szöveg: Jáger Levente