Tizenkettedik Pásztortűz Este

Jó hangulatban, emlékezetes dallamokkal, immáron 12. alkalommal tartottak Pásztortűz Estet a Végh-kúriában. Volt lehetőség népdal- és néptánc tanulásra, és nem maradt el a szalonnasütögetés sem.

Népmesei számot ért el a Pásztortűz Este. 2008 óta minden nyáron két-három alkalommal gyűlnek össze a népzene és néptánc kedvelői a Pásztortűz Egyesület hívására. Most szombaton is szép számmal gyülekeztek a Végh-kúria udvarán a népi kultúrára és kellemes kikapcsolódásra vágyók. Vadai Henrietta és dr. Vladár Károly tanított éneket a jelenlevőknek. Wolfárt László, Szabó Zoltán és dr. Horváth István muzsikája mellett pedig mindenki táncra kelhetett, akinek kedve volt. Szalonnasütögetés, jó hangulat és éjjelig tartó mulatozás jellemezte a kulturális programot. Pásztortotón törhették a fejüket a játékos kedvűek. A kicsik nagy kedvence a tanya-makett is megtekinthető volt.

A legközelebbi nagyobb pásztortüzes rendezvény az V. Zenélő Szélmalom (szeptember 01.) lesz, ahol népzene, könnyűzene, kézműveskedés, tűzoltóautó, lángos és sok egyéb más vár majd minden érdeklődőt a 111 éves műemléknél!

Végső István