Tűz volt egy informatikai raktárban a halasi kórház területén (galéria)
Sziréna

Tűz volt egy informatikai raktárban a halasi kórház területén (galéria)

Kigyulladt egy informatikai raktár a Semmelweis Kórház területén. A helyszínre a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók érkeztek. A 250 négyzetméteres épület tetejét megbontották, több helyen levették a cserepeket. Vízsugarakkal megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt - tudtuk meg a helyszínen.

11.40  Nem sérült meg senki

A legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el, miután jelzést kapott a katasztrófavédelem a kórházból. Ez azt jelentette, hogy a megye valamennyi laktanyájában megszólalt a riadócsengő, sőt Szegedről is indult segítség. Egy 250 négyzetméteres épületben, egy informatikai raktárban csaptak fel a lángok, főépület nem volt veszélyben.

Elsőként a kórházi tűzoltócsapat tagja, Daczi Sándor ért a káresethez, aki áramtalanította az épületet és elkezdte az oltást.  Percek múlva a halasi tűzoltók érkeztek meg a helyszínre négy járművel és rövid felderítést követően megkezdték a beavatkozást. Több vízsugárral és egy emelőkosaras létráról oltottak. Megbontották a tetőszerkezetet, amelyből dőlt a fekete füst. A gyors és szakszerű beavatkozás eredményes volt, percek alatt megfékezték a lángokat, a tűz nem terjedt tovább. Megérkeztek a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók,  és egy kiskőrösi, valamint egy kiskunmajsai hivatásos egység, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. A riasztási fokozatot visszaminősítették, hőkamerával vizsgálták át az épületet és elvégezték a szükséges utómunkálatokat. Mint megtudtuk, tűzvizsgálat derítheti ki a keletkezési okot. A közelben lévő épületeket kiürítették, senki sem sérült meg.

9.40 Tűz az informatikai raktárban

Közben az is kiderült, hogy egy informatikai raktár van abban az épületben, ahol a lángok felcsaptak. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre. Szerencsére percek alatt sikerült megfékezni a lángokat. A halasi egység mellett Kiskunmajsáról és Kiskőrösről is érkeztek tűzoltók, valamint segítik a munkát a kiskunhalasi önkéntes tűzolttók is.  További részletek és friss fotók hamarosan...

9.10 Füstöl az épület teteje.

Jáger Levente kollégánk a helyszínen van. Elmondása szerint tűz ütött ki a kiskunhalasi kórház egyik melléképületében. A halasi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Jelenleg annyit tudni, hogy a tetőszerkezete füstöl.