Tűzoltógyakorlat a MOL-telepen
Archívum

Tűzoltógyakorlat a MOL-telepen

Éjszakai gyakorlatot tartottak a tűzoltók a MOL Rt főgyűjtőjén. A próbariadó során egy kétezer köbméteres tartálytűz oltását modellezték, a halasi szereken kívül kiskőrösi, kiskunfélegyházi, szegedi, soltvadkerti, jánoshalmi egységek közösen hajtották végre a feladatot.

Az utóbbi években több alkalommal is gyakorlatoztak a tűzoltók a MOL Rt központi főgyűjtő telepén. A próbariadók azért fontosak, hogy helyismeretet szerezzenek az egységek és baj eseteén még hatékonyabban tudjanak beavatkozni. tegnap este tíz tűzoltóautó száguldott az Olajosok útján lévő üzem felé. A feltételezések szerint az egyik kétezer köbméteres tartály gyulladt ki.

A legmagasabb, ötös kiemelt fokozatú riasztásra az összes bevethető halasi egységen kívül kiskőrösi, kiskunfélegyházi, szegedi, soltvadkerti és jánoshalmi tűzoltók vonultak. A gyakorlat koreográfiája szerint három oldalról kezdődött a tartályok hűtése, majd oltása, ezekhez vízágyúkat vettek igénybe. A gyakorlat végén pedig kipróbálták az oltóhabfejlesztő rendszert is, és megismerkedtek a résztvevők a szegedi tűzoltóság speciális konténerével is.

Kép-szöveg: Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=184|limitstart=0|limitcount=0}