(►) Látványos fejlesztések Kisszálláson
Gazdaság

(►) Látványos fejlesztések Kisszálláson

Térköveztek, parkolókat alakítottak ki, szabadidős parkot hoztak létre és új fűnyírótraktorokat vásároltak. Több fejlesztés zajlott és zajlik jelenleg is Kisszálláson. A település 2020-ban és 2021-ben is sikeresen pályázott a Magyar Falu Program különböző támogatásaira, ezekből az összegekből valósultak meg a látványos beruházások.

- Az egyik leglátványosabb változás a Petőfi utca sarkán lévő területen vehető észre. Itt korábban egy leégett, romos ingatlan volt, amit sikerült lebontatnunk. A Magyar Falu Program keretében nyertünk 4.800.000 forintot, így a romok helyére kialakítottunk egy szabadidős parkot, valamint parkolókat. E mellett szintén pályázati pénzből két év alatt két munkagépet is vásároltunk. Az egyik speciális jármű akár még árkokban, vagy magas fűvel borított területeken is könnyedén tud haladni és dolgozni. A temetőben is komoly változások láthatóak. Négyszáz négyzetmétert sikerült letérkövezni, ez pedig nem csak a gyalog ide érkezőknek, hanem a rokkantjárművel közlekedőknek is nagy segítséget jelent a mindennapokban – mondta Rozsnyai Attila polgármester.

A szabadidős park esetében a kivitelező cég ügyvezetője személyesen felügyeli, hogy a telepített növények fejlődése megfelelően alakul-e.

- Feladatom az volt, hogy megtervezzem a kertet és, hogy a lehető legtöbbféle növényt telepítsem ide. Azt is elvállaltam, hogy egy teljes évig én gondozom majd a kertet. A legfőbb szempontok azok voltak, hogy az orvosi rendelőnk közelében létesüljenek új, modern parkolók, a kihelyezett padok közösségi térként funkcionáljanak, legyen egy ivókút, körülötte pedig sok növény, hogy a falu új zöldterülettel bővülhessen – nyilatkozta Lengyel Lili, a GAS-STAR Bt. ügyvezetője.