(►) Sikeres, milliárdos projektek Bácsalmáson
Gazdaság

(►) Sikeres, milliárdos projektek Bácsalmáson

Négy infrastrukturális projekt, több mint 1 milliárd forint értékben. Továbbra is várja a befektetőket Bácsalmás arra az iparterületre, melynek kapcsán jelenleg is több nagyszabású terv van kialakításban. Többek között erről is tájékoztatta az érdeklődőket a település polgármestere, valamint a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

- Több sikeres projekt is megvalósult az utóbbi időszakban Bácsalmáson. A város szélén ipari- és gazdasági övezetet alakítottunk ki. Ez évtizedes hiányossága volt településünknek. A hasznos alapterület tizenkét hektár, amit nagyjából egyhektáros részekre osztva adunk bérbe, illetve értékesítünk. Várunk ide minden betelepülni vágyó vállalkozást. Már átadtunk egy ezer négyzetméteres üzemcsarnokot, amit jelenleg már bérel is egy vállalkozó – számolt be a részletekről Németh Balázs polgármester.

A tájékoztatón jelen volt a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség osztályvezetője is, aki elismerően szólt a bácsalmási beruházásokról.

- Bácsalmás nagyon jó példaként szolgálhat minden településnek. Három ütemben valósítottak meg gazdaságélénkítő tevékenységet viszonylag rövid idő leforgása alatt. Ez mintegy 1.1 milliárd forintból valósult meg. Bízva abban, hogy mielőbb hasznosításra válnak az így létesült ipari csarnokok és ipari területek – nyilatkozta Mess Gabriella.

A jelenlévőknek lehetősége nyílt személyesen megnézni és bejárni az új ipari területet. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is kíváncsi volt a bácsalmási fejlesztésekre.

- Nem véletlen, hogy itt, Bácsalmáson is a pályázatos beruházások túlnyomó többsége ipari fejlesztés. A megyénél mi mindig úgy gondolkodunk, hogy a déli részek elmaradottabbak, mint mondjuk Kecskemét és környéke, ezért kell nyomatékosan odafigyelnünk az ilyen jellegű iparfejlesztésekre. Jól tudom én is, milyen a határmenti lét. Ezt a régiót a délszláv háborúk miatt messze elkerülték a befektetők, ezzel együtt az infrastrukturális fejlődés elmaradt ezen a részen. Ezeket az évtizedes lemaradásokat próbáljuk most korrigálni – árulta el Vedelek Norbert alelnök.

További részletek a Halasi Tükör hetilap június 2-án megjelenő számában olvashatók.