A cél a gazdaság újraindítása
Gazdaság

A cél a gazdaság újraindítása

Vállalkozói fórum helyszíne volt ma a Közösségek Háza. A három járást magába foglaló foglalkoztatási együttműködés, partnerség résztvevői számára tartottak beszámolót, tanácsadást a meghívott előadók. A cél az, hogy a munkavállalók és a munkáltatók gyorsan egymásra találhassanak.

A résztvevőket Szűcs Csaba alpolgármester köszöntötte, mint mondta, a kormányzat minden segítséget megad a gazdaság újraindítására, ezért is fontosak ezek a találkozók, itt a vállalkozók első kézből hallhatnak a lehetőségekről.

A foglalkoztatási partnerség fő mozgatója a Bácsalmási Önkormányzat. Németh Balázs polgármester úgy gondolja, a munkanélküliség csökkentése is az egyik cél, itt már vannak jelentős elmozdulás.

A Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai is jelen voltak. Taba Dávid Árpád a gazdaság újraindítását segítő hitelekről is tájékoztatta a résztvevőket.

A bér és járuléktámogatások is erőteljesen foglalkoztatják a munkaadókat, erről Budai Zsolt a Kiskunhalasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője adott felvilágosítást.

A találkozón még szó volt a pályázati lehetőségekről, a hitelekről és az egyéb könnyítésekről valamint a könyvelési és válságmenedzselési lehetőségekről is.

További részletek 19 órakor a Híradóban!