Átadták a RongyÁsz új halasi üzemcsarnokát
Gazdaság

Átadták a RongyÁsz új halasi üzemcsarnokát

Kiskunhalason az 53-as főút mellett, a déli városkapunál építette fel modern impozáns üzemcsarnokát a 2006-ban alapított Rush Trade Kft. A cég működésének legnagyobb mérföldkövét jelenti mindez. A projekt megvalósítására a Magyar Állam és Európai Uniós forrásból 340,50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Rush Trade Kft. A projekt a Magyar vállalkozások támogatása a BREXIT kárenyhítő forrás keretéből valósult meg.

Az új telephely 1346 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, ruhaválogató csarnok, raktár és szociális helyiségek kaptak benne helyet. A cég vezetői az átadóünnepségre meghívták mindazokat, akik tevékenyen hozzájárultak a projekt sikeréhez.

A vendégeket Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszöntötte.

A térség gazdaságfejlesztéséért felelős politikus elmondta, jó látni, hogy így fejlődik ez a vállalkozás. A pályázati forrás mellé további több mint százmillió forint önerőt is hozzátettek, hogy a dolgozóik megfelelő munkakörülmények között dolgozhassanak. Közel negyven család megélhetése függ a cég vezetőitől. Bányai Gábor bízik benne, hogy a RongyÁsz sikertörténete folytatódik, és újabb beruházások lesznek a jövőben.

Kiskunhalas képviseletében Fülöp Róbert mondott köszönetet a vállalkozás vezetőinek.

A városvezető szerint nagy öröm, hogy Halason élénk a gazdasági élet, több hasonló csarnokot, gyártóüzemet is megépítettek a vállalkozások az elmúlt időszakban. A polgármester köszönetet mondott a vállalkozóknak, akik jelentősen hozzájárulnak a település adóbevételeihez.

Kovács Tamás a Rush Trade Kft. ügyvezetője is köszöntötte a vendégeket.

A cégvezető tájékoztatójából kiderült, hogy a raktár és válogatócsarnok jelentős kapacitásnövekedést eredményez, növeli a hatékonyságot és megvalósítható ez által a munkavégzés területi központosítása. Mint kiderült a tervezés, kivitelezés során a költséghatékony működés fontos szempont volt, így napelemes rendszert és hőszivattyús fűtésrendszert is kiépítettek.

Kovács Zara, Fülöp Róbert, Denczinger Beáta, Kovács Tamás, Bányai Gábor és Kovács Alex

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a tulajdonosok végigkalauzolták a meghívott vendégeket az új csarnokban.