Bérlakásokat újítanak fel, közösségi teret alakítanak ki
Gazdaság

Bérlakásokat újítanak fel, közösségi teret alakítanak ki

Az országban a szegregátumokat vagy a lepusztulóban lévő városrészeket illetően jelenleg Kiskunhalason nyílt mód a legtöbb bérlakás felújítására.  Kívül és belül egyaránt megújulnak a halasi Erzsébet királyné téri bérlakások, ennek következtében szebb és korszerűbb lesz a társasház. A szegregált városrészek felújítását segítő 500 millió forintos program útjavításokat is tartalmaz, illetve egy sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi teret is kialakítanak.

Dolgoznak a munkagépek. Javában tart Halason az Erzsébet királyné téren az önkormányzati tulajdonú 55 lakásos társasház korszerűsítése. A leromlott állapotú épületben lecserélték már lecserélték a nyílászárókat és megérkezett a szigetelőanyag, így hamarosan ez a munkafázis is elkezdődik. A lakásokban új lesz a fűtésrendszer, illetve az elektromos és vízhálózat. A Szegregált városrészek felújítása Kiskunhalason elnevezésű 500 millió forintos program részeként 250 millió forintot tudnak fordítani az Erzsébet királyné téri beruházásra – közölte Szűcs Csaba alpolgármester. E mellett pluszban még további bérlakásokat is felújítanak, aminek szintén folyamatban van a kivitelezése.

Már nem a sárban kell közlekedni a gyalogosoknak. Járdaépítést és útfelújításokat is tartalmaz a program. Megoldódik a Sáros utca kőszórással ellátott- és földútszakaszának burkolása és a hiányzó járda kiépítése, valamint a Zerge utca teljes útburkolatának kiépítése, illetve a Harangos tér- és a Tompa utca útburkolattal való ellátása. Csapadékvíz-elvezetés kialakítása a Zerge utcában szükséges, a többi érintett útszakaszon szikkasztással oldják meg ezt a problémát.

Egy közösségi teret alakítanak ki a Sáros és Polgár utcák találkozásánál, itt több korosztály is tud majd sportolni és kikapcsolódni. A közösségi tér mire teljesen elkészül, tartalmaz egy 38x18 m-es labdajátékokra alkalmas teret kapukkal, egy játszóteret homokozóval, csúszdával, hintával és mászókával. Továbbá elhelyezésre kerül 6 db vandál biztos pad lebetonozott lábakkal. A tér egy része alkalmas lesz szabadtéri rendezvények megtartására is.

A projekt címe: Szegregált városrészek felújítása Kiskunhalason

A kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 499.999.163,-Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

A projekt azonosítószáma: TOP-4.3.1-15-BK1-2016-00002