Bioborászat és gyümölcslé üzem létesült Borotán
Gazdaság

Bioborászat és gyümölcslé üzem létesült Borotán

Átadták a Koch Borászat Kft. új borászati üzemét valamint azt a gyümölcslé palackozó üzemét és raktárát, amelyhez 400 millió forint pályázati forrást igényeltek. A borászaton túl, a gyümölcslé feldolgozásának hatékonyságát is célul tűzték ki, amelyhez további mintegy 500 millió forint támogatást vehettek igénybe. A bioborászat kialakításához 197 millió forint támogatást kaptak.

Koch Csaba borász elmondta, nagyon bízik az új termékvonalakban, az elmúlt esztendők során folyamatosan azon dolgoztak, hogy a 150 hektáron művelt szőlőterülethez kötődő borászati üzem, a feldolgozástól a palackozásig, a legkorszerűbb technológiával rendelkezzen...

A Hajós-Bajai Borvidéken, Borotán gazdálkodó Koch Csaba a hazai piacok védelmét nevezte az egyik legfontosabb feladatnak, és ennek érdekében mind a kereskedőkre, mind a fogyasztókra, mind a döntéshozókra nagy küzdelem vár.

Nagy István agrárminiszter a hazai borászok támogatását kérte a fogyasztóktól. Minden olyan bor, amelyet hazai borász készít, a magyar gazdaságot erősíti, magyar munkahelyet teremt, magyar családot gazdagít és Magyarországnak teremt jövőt – mondta a miniszter.