Bokrétaünnep: jól halad a Modinvest a kecskeméti tűzoltólaktanya építésével
Gazdaság

Bokrétaünnep: jól halad a Modinvest a kecskeméti tűzoltólaktanya építésével

Látványos szakaszához érkezett új kecskeméti tűzoltólaktanya építése, a beruházás ütemesen halad. A  létesítmény elérte a legmagasabb pontját azzal, hogy elkészült a tömlőszárító torony is.A napokban bokrétaünneppel egybekötött bejáráson nyílt lehetősége a meghívott vendégeknek és a sajtó képviselőinek körbejárni a többfunkciós létesítményt, amelynek kivitelezője a kiskunhalasi Modinvest Kft. 

A kiskunmajsai tűzoltóőrs, a kiskőrösi tűzoltóság építése után újabb jelentős beruházásban vesz részt a Modinvest Kft. A kiskunhalasi építőipari vállalkozás nyerte el az új kecskeméti  tűzoltólaktanya kivitelezést. A munkálatok a kellő ütemben haladnak, a napokban már a bokrétaünnepet is meg lehetett tartani. Ez azt jelenti, hogy elkészült a tömlőszárító torony, amely a tűzoltság legmagasabb pontját jelenti. Az ünnepségen, amelyen részt vett ifjabb Németh Miklós a kivitelező képviseletében, valamint dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi igazgató is. Az ezredes elmondta, az új laktanya huszonegyedik századi feltételeket biztosít a jövőben itt szolgálatot teljesítő tűzoltóknak és a katasztrófavédelem különféle területein dolgozó, a megye lakosságának védelmét garantáló szakembereknek.

A projekt egy több évtizedes álom reális megvalósulásának közelségét jelenti, egy komplex szakmai és logisztikai központ formájában. Kecskeméten, az ország legnagyobb megyéjének székhelyén működő tűzoltó-parancsnokság tizenöt település csaknem 212 ezer lakójának, vagyis minden második Bács-Kiskun megyei embernek a biztonságát erősíti. A csaknem ötezer-háromszáz négyzetméteres épület helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az itt szolgáló állomány a lehető legrövidebb idő alatt, a legkevesebb forgalmi akadállyal érje el a veszélyeztetett területeket, ezzel is segítve a gyors és hatékony tűzoltói beavatkozást. Az új laktanya szertárában tíz szerállás lesz, vagyis ennyi jármű tartható ott készenlétben- közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotók: Szőke Péter (OKF)