Félidőnél a mozi felújítása
Gazdaság

Félidőnél a mozi felújítása

Egy hónapja kezdte meg az új működtető, a Cinema Szeged Kft. a halasi mozi felújítását, és október közepére szeretnének elkészülni. Alig van az országban olyan mozi, ami szép régi környezetben, de a legmodernebb technológiával üzemel. Most már bekerül ebbe a sorba a halasi filmszínház is.

A héten megérkeztek az új székek. 267 darab ülőhelyet szerelnek be a nézőtérre. A mozgáskorlátozottakra is gondolnak, a számukra külön helyet biztosítanak. Azt, hogy mennyire kényelmesek az új székek október 18-tól – ekkorra tervezik a nyitást - tesztelhetik le a nézők és azt is, hogy milyen 3D-ben mozizni.

Arra számítanak, hogy a térségből sok néző jár majd át Halasra, hiszen legközelebb csak Szegeden és Kecskeméten lehet hasonló mozi élményben, koncert közvetítésben részük a filmeket kedvelőknek. A polgármester felkérte a vagyonkezelést végző Városgazda Zrt-t, hogy próbáljon vállalkozókat keresni a mozi melletti üresen álló üzlethelyiségek működtetésére. Az itt nyíló vendéglátóhelyek segíthetnék a főtéri élet élénkítését és a moziba érkezők kiszolgálását.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Jáger Levente