Halas hírét vihetik

Kiskunhalas keresi a megjelenési lehetőségeket, a városházán azt szeretnék, ha minél többen felfigyelnének a városra és a jelenleginél jóval több turista érkezne ide.  

Tegnap délután a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaival volt találkozó, ahol a 2014-es elképzelésekről volt szó. Csala Mónika, a városháza sajtóreferense úgy látja, hogy több ponton is kapcsolódni tud majd a város a jövő évi Dél-Alföldi régiós programokhoz.
 
Sokat lendíthet Kiskunhalas megismerésében az a jövő hétfői városbemutatás is, melyre - Kiliti Zsuzsanna, a Csipkeház igazgatójának kezdeményezésére - mintegy húsz újságírót várnak országos lapoktól. A Csipkeházban tájékoztatóval és múzeumlátogatással, a lovaspályán színes, látványos bemutatókkal, a Sóstó Csárdában pedig finom falatokkal várják a vendégeket. Cserébe az remélik a szervezők, hogy a meghívott sajtósok  írnak a városról és hírét viszik az itt látottaknak, tapasztaltaknak.
 
Előkészítés alatt van egy a turizmust érintő határmenti partneri találkozó is, melyre várhatóan október végén kerül sor. Egy magyarkanizsai lapban pedig október 24-én jelenik meg egy terjedelmesebb írás Kiskunhalasról.    
 
Szöveg: Fehér Erika
Fotó: funzine.hu