Halasi éttermi körkép
A városba érve északon és délen is egy-egy csárda fogadja a vendégeket. A Sóstónál egyebek mellett különleges halételekkel várja a betérőket Takács József és csapata. Újragondoltak egy százévesnél régibb helyi receptet is a mai kor ízlésének és elvárásainak megfelelően. A Malom Csárdában a grillezett ételek a leginkább keresettek, melyekhez leggyakrabban salátákat választanak főételként. Mi minden sláger még ételből és italból a helyi vendéglátóhelyeken? Kiderül a Halasi Tükör július 22-i számából.
Az Északi Városkapunál immár 153 éve fogadja a betérőket a Sóstó Csárda. Ez az étterem a múlt század elején kúriaként működött.
- Fennmaradt egy prospektus a korabeli ételkínálattal. A halpaprikást például át is vettük róla – árulja el Takács József ügyvezető. – Fő szempontunk a csárda jellegű és halételek megtartása. Elkészítésüknél a régi módozatot ötvözzük a modernnel. A halászlénkre is nagyon büszkék vagyunk. Minden hónapban készítünk szezonális étlapot a konyhafőnök ajánlásával – fűzi hozzá.
A Déli Városkapunál várja vendégeit a Malom Csárda és Pizzéria. Arról, hogy náluk mik a nyár slágerei, Lavati Péter ügyvezető és Farkas Zsolt konyhafőnök beszélt.
- Főételek közül sokkal többen választják ez idő tájt a roston sülteket salátával, a gyrost. Pizzából is a könnyedebbekből rendelnek inkább: csirkemelleset, zöldségeset, olívásat – tudjuk meg Farkas Zsolttól.
- A déli órákban megtelik a teraszunk. E szellős helyiségben étkezés után is szívesen beszélgetnek, ingyenes a wifi-használat. Szerdán, csütörtökön, vasárnap 11-től 16 óráig élő zene is szól, hozzájárulva az ebéd kellemes elfogyasztásához – tájékoztatott Lavati Péter.
Mi minden sláger még ételből és italból a helyi vendéglátóhelyeken? Kiderül a Halasi Tükör július 22-i számából.
Kép-szöveg: Pál László