Helyi adók: érkeznek az értesítők, közeleg a befizetési határidő
Gazdaság

Helyi adók: érkeznek az értesítők, közeleg a befizetési határidő

Sokan már megkapták a helyi adók értesítőit, de még mindig zajlik a kézbesítés, így a napokban várhatóan minden halasi érintetthez megérkeznek a küldemények. Aki valami miatt mégsem kap elektronikus vagy papíralapú tájékoztatót, illetve valamilyen felmerülő kérdése van, az a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportjánál érdeklődhet.

A tájékoztatók tartalmazzák az első és a második félévi befizetendő összegeket és a befizetési határidőket. A helyi adókat többféle módon is lehet rendezni, ezekről is található tájékoztató az értesítőben.

Az értesítőben szereplő összegeket például az E-Önkormányzat Portálon keresztül, banki átutalással, vagy bankkártyával az adócsoport irodájában, az OTP bank fiókjaiban készpénz befizetéssel, illetve az adóhatóságnál igényelhető csekk segítségével lehet kiegyenlíteni. Az első félévi részletek befizetési határideje a nemzeti ünnep miatt március 16. A legtöbben a kommunális adóban érintettek, de a helyi adók közé tartozik például a helyi iparűzési, az idegenforgalmi, illetve az építmény és telekadó is.

A gépjárműadókat 2021 óta nem az önkormányzatok, hanem a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé kell rendezni. Az első félévi határidő ez esetben is március közepe.