Jól haladnak a munkálatok a Szegedi úti Ipari Parkban (galéria)
Gazdaság

Jól haladnak a munkálatok a Szegedi úti Ipari Parkban (galéria)

Látványos változások történtek az elmúlt hetekben a Szegedi úti volt szovjet laktanya területén. Miután az ingatlan önkormányzati tulajdonba került és egy sikeres pályázatnak köszönhetően 381 millió forintot nyert a város új ipari övezet kialakítására, elkezdődhetett a beruházás. Valamennyi új telek és több épület is gazdára talált, a kivitelező pedig elkezdte a feltáróút építését.

Munkagépek dolgoznak a Szegedi úton, a volt szovjet laktanya területén, ahol 381 millió forintos beruházás keretében új ipari övezetet alakítanak ki.  Az önkormányzat tulajdonába kerülő 9 hektáros ingatlanon több telket kialakítottak, amelyeket már értékesítettek is helyi vállalkozások számára. Több épületnek is új gazdája lett, ezeken már elkezdődtek a felújítások. Tóth Péter osztályvezető tájékoztatása szerint jelenleg az alépítmények kialakítása zajlik, jövő tavaszra pedig elkészül a feltáróút. 

Az egykori laktanya főépülete önkormányzati tulajdonban maradt, ezen államgmegóvó munkálatokat végeznek. Hogy pontosan miként hasznosul majd ez a létesítmény, még nem dőlt el. Közben a régi Ipari Park területén is jól halad a kivitelezés. Ott már elkészült az aszfaltút, amely a Vállalkozók útját köti össze a Majsai úttal. A városháza továbbra is keresi azokat a helyszíneket, ahol még vállalkozók számára területeket lehet kialakítani.