(►) Kezdődhet a zöld hidrogéntechnológiai eszközök sorozatgyártása
Gazdaság

(►) Kezdődhet a zöld hidrogéntechnológiai eszközök sorozatgyártása

Átadták a Ganzair Kft. új üzemcsarnokát. Az egyedi gépgyártás mellé a cég kiépíti a sorozatgyártási kompetenciáját és kapacitását, valamint modernizálja a vállalatirányítási rendszerét és nagyobb hangsúlyt fektet a digitalizációra. A Szénás úton található, több mint ezer négyzetméteres csarnokban évi 20 - 25 nagyméretű gázkompresszor gyártása történik majd.

Többek között erről a projektről is szó volt azon a találkozón melyen részt vett Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester. A városvezetőket Gidai Olivér ügyvezető tájékoztatta a fejlesztésekről. Mint elhangzott, a Ganzair Kompresszortechnika Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében sikeresen megvalósította „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” GINOP Plusz projektet.  A 314,3 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

A Ganzair növekedését látva tudtam, hogy már nem elég egy megfontolt stratégia, egy modern szemléletre is szükség van. Ezért felkértük az egyik Big4 tanácsadó céget, hogy a közreműködésükkel növeljük a vállalat hatékonyságát” – hangsúlyozta Gidai Olivér a Ganzair Kompresszortechnika Kft. ügyvezetője, tulajdonosa.

Az 1377 négyzetméteres - kötött pályás, 30 tonna teherbírású daruval és mobil árumozgatási lehetőséggel felszerelt - gyártó- és szerelőcsarnok, valamint a hozzá kapcsolódó alapanyag raktár az alapja az sorozatgyártásra koncentráló kapacitásbővítésnek. A szervezeti működés átfogó felülvizsgálata és fejlesztése is hozzájárul a bővülő kapacitások teljes mértékű kiaknázásához, illetve a versenyképes működés megalapozásához. A fejlesztés kiterjedt a technológia lehetőségek meghatározására, a rendszerek integrációjára és a munkavállalók digitális felkészültségének növelésére.

Gidai Olivér a csarnokbejárást követően egy évértékelőt is tartott a munkatársainak. beszámolójából kiderült, hogy a Ganzair mindig is gyorsan reagált a külső változásra, hamar vált módszert, ahhoz hasonlóan, ahogy új technológiát (levegő, földgáz sűrítése után; a zöld hidrogéntermelés és -tárolás) is bátran tanul meg. Ezáltal nem csak ellenállóbb a vállalkozás, stabil munkahelyet teremtve közel 100 munkatársának immár több mint harminc éve, hanem reális célként fogalmazhatja meg a cég, hogy egy magyar vállalkozás felkerüljön a világ hidrogéntechnológiai gyártói térképére a közeljövőben.