(►) Komoly bevételkieséstől tartanak a vállalkozók
Gazdaság

(►) Komoly bevételkieséstől tartanak a vállalkozók

Mint ahogy már jeleztük, a kormány döntése nyomán, a koronavírus megfékezése érdekében, hétfőtől számos üzlet, bolt bezár legalább két hétre. A virágüzletek plusz egy nap haladékot kaptak, a március 8-ai nőnap miatt ezek a vállalkozások csak keddtől kötelesek bezárni.

Az elmúlt napokban még sokan keresték fel a fodrászszalonokat, viszont hétfőtől a kormány döntése nyomán erre már nem lesz lehetőség. Március 22-ig biztosan bezárnak a fodrászüzletek.

- Természetesen hétfőtől mi is be fogunk zárni. Bízom benne, hogy tényleg csak a meghirdetett két hétről lesz szó. Én a mostani hétvégémet áldoztam be, inkább jöttem dolgozni szombaton és vasárnap is, hogy azon vendégeim haját megcsináljam, akik az elkövetkező napokban jöttek volna hozzám. A két hét kimondva nem tűnik soknak, azonban vállalkozóként minden fizetnivaló ugyanúgy ott van, a vendégek viszont nem tudnak jönni, így nagyon sok pénztől esünk majd el – fejtette ki véleményét Lakosné Barta Melinda fodrász.

Sok csokor készült a hétvégén a halasi virágboltokban. A csütörtöki bejelentéskor sok vállalkozó megijedt, hiszen nagy forgalomra számítottak nőnap alkalmából, a bezárás azonban ezt keresztülhúzta volna. A kormány péntek reggelre azonban enyhített az eredeti terveken.

- Nagyon váratlanul érintett minket a bejelentés. Csütörtökön, az árubeszerző napunkon rengeteg dolgot vásároltunk nőnapra, így ez félő volt, hogy mind a nyakunkon marad. Annyi enyhítést végül kaptunk, hogy mi még hétfő estig nyitva tarthatunk. A kéthetes bezárás rosszul érintett bennünket, hiszen sokan most kezdenének neki ültetni a kinti növényeket vagy éppen a kertészkedést kezdenék, amiben mi segítséget tudtunk volna nyújtani. Ettől függetlenül megpróbálunk nem kétségbe esni, hanem a háttérben, szép csendben elkezdünk készülni a közelgő húsvétra – nyilatkozta Püspöki Terézia, a BorVirág Szalon üzletvezetője.

További részletek a Halasi Tükör március 10-én, szerdán megjelenő számában.