(►) Lecsóval segítettek a halasiak
Gazdaság

(►) Lecsóval segítettek a halasiak

Augusztus 20-án egy 600 literes óriásbográcsban rotyogott a tradicionális magyar lecsó Kiskunhalas főterén. Sós Dezső mesterszakács a Sóstó Csárda csapatával főzte meg a hagyományos ételt. A Halasi Média és Kultúra Kft által szervezett akció jótékonysági céllal zajlott. Az eladott lecsókból befolyó teljes összeg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak lett felajánlva. A több mint 120.000 forintot Nagy-Apáti Ivett ügyvezető személyesen vitte el a kórház vezetőségének.

- Sokadszorra nem csalódtunk Kiskunhalas lakosságában. Szerencsére a rossz időjárás ellenére is sokan kilátogattak hozzánk, hogy lecsót vásároljanak. A jótékonykodók egy része már előre megvette a lecsókuponokat. De voltak, akik a helyszínen hallottak a kezdeményezésről, és nem sokkal később már ételessel jöttek vásárolni, hogy segíteni tudjanak a kórháznak – mondta el tapasztalatait Nagy-Apáti Ivett.

A halasi kórház főigazgatóját örömmel tölti el, hogy a halasi emberek ismét összefogtak a nemes cél érdekében.

- A kórház gondjait mindenki ismeri, tudja. Ez az adomány mindenképpen könnyíti és jobbá teszi munkánkat. Nagyon köszönjük mindazoknak, akik közreműködtek ebben az akcióban szervezőként vagy résztvevőként. Szeretném, ha a halasi emberek ez után is ilyen lelkesedéssel támogatnák a munkánkat, de természetesen nem csak anyagilag, hanem erkölcsileg is – nyilatkozta weblapunknak Dr. Romhányi Zoltán.

Mint az intézményvezető kifejtette, a tervek már vannak arra vonatkozólag, hogy mely területen lesz felhasználva a jótékonysági akció során összegyűjtött pénz, a konkrét végeredményről pedig többek között weblapunkon keresztül is tájékoztatják majd a lakosságot.

Szöveg-fotó: Szőri Attila