Legyen-e vállalkozássegítő iroda a főtéren?
Gazdaság

Legyen-e vállalkozássegítő iroda a főtéren?

Hihetetlen, de még ebből is vita tudott kerekedni a mai képviselő-testületi ülésen. Sorban válnak meg a belvárosi vállalkozók az önkormányzati bérleményektől, számos egykori vendéglátó vagy butik zárt be a városháza épületében is – ennek ellenére vita bontakozott ki nemrég a testületi ülésen arról: adjon-e át egy 17 négyzetméteres(!) irodát az önkormányzat a Széchenyi Program Iroda (SZPI) helyi stábjának.

Az SZPI, mint arról a Halasi Tükör több ízben írt, ingyenes, gyors és hatékony segítséget nyújt vállalkozásoknak, civil szervezeteknek állami-uniós pályázataikhoz bonyolításához. Most azonban a halasiak számára helyben nem, csak Kecskeméten vagy Baján hozzáférhető ilyen pályázati segítő iroda.

Az SZPI irodahelyiség-kérését Fülöp Róbert fideszes alpolgármester terjesztette elő, jelezve: az SZPI fizetné a bérlemény rezsijét. Jekő Attila szocialista képviselő azzal érvelt, olyan helyiséget adna a város át, amely a városközpont és a mozi felújítása után talán jól fizető bérlőt is találhatna, vagyis veszteség éri Halast. Fülöp Róbert erre azt felelte: hosszú ideje nincs fizető bérlője a szóban forgó (a Bethlen téri fronton lévő – KZ) helyiségnek, így veszteség nincs, de legalább lakottá válna a helyiség.

Skribanek Zoltán is előnyösnek ítélte az irodahelyiség-átadást. – A vállalkozásokat segítő iroda élénkülést hoz, fontos segítség halasiaknak, akiknek eztán nem kell utazniuk pályázati ügyeik intézéséért, sőt, más városokból, településekből is érkeznek majd Halasra vállalkozók, civil pályázók – érvelt a Fidesz-frakció-vezető.

A polgármester közben egy felszerelt, jelenleg üresen álló városházi irodahelyiséget javasolt a főtéri helyett. Ezt a módosítót azonban a testület nem, a Széchenyi Program Iroda Bethlen téri elhelyezését viszont elfogadta a képviselők túlnyomó többsége.

Szöveg: Kohout Zoltán