Napenergia Plusz Program – hétfőtől indul az előregisztráció
Gazdaság

Napenergia Plusz Program – hétfőtől indul az előregisztráció

Január 15-től vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a magyar háztartások a zöldenergia termeléséhez és későbbi fogyasztásra eltárolásához. A pályázók a sikeres előregisztrációt követően nyújthatják be a támogatási kérelmet. A kormány ingatlanonként akár 5 millió forintos hozzájárulással segíti a családokat áramszámlájuk csökkentésében.

A kormányzati tájékoztatás szerint a 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program lehetőséget teremt a saját tulajdonú lakóingatlannal, haszonélvezeti joggal vagy lízingszerződéssel rendelkező magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el lakóépületeiket. A költségek kétharmadának átvállalásával a háztartások kiadásai legfeljebb 10 év alatt megtérülhetnek. A támogatott családok nagyobb mértékben válnak képessé az energetikai szempontú öngondoskodásra, hatékonyabban mérsékelhetik rezsiterheiket. A pályázathoz szükséges lépések az alábbiak:

A 2024. január 15-én 10 órától élesedő lakossági előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát. Egyes speciális esetekben további nyilatkozatok, meghatalmazás csatolására is szükség lehet.

További információ: https://napenergiaplusz.nffku.hu/

Forrás: kormany.hu