Roham a papírboltokban
Gazdaság

Roham a papírboltokban

Az év legforgalmasabb napjait élik a papírboltok, folyamatos a sor a kasszáknál és a tömeg a polcok előtt. A szülők többsége ezekben a napokban veszi meg iskolás gyermekeinek a különböző tanszereket.

Az üzletekben széles kínálat várja az iskolakezdést, és az árak is igen változatosak. Viszonylag olcsón, de nagyon drágán is meg lehet venni a füzeteket, ceruzákat. Egy kétgyermekes apuka például azt mesélte az egyik üzletben, hogy nekik körülbelül 50 ezer forintból jön ki a tanévkezdés.

Akiknek most nem kell iskolatáskát és tolltartót vásárolni, azok kedvezőbben megússzák a vásárlást. A nagyobb diákok általában már egyedül vásárolnak, míg a kisebbek még a szüleikkel. A szülők többnyire figyelembe veszik a gyerekek kívánságait a tanszerek színét és mintáját illetően.

Az utóbbi évek tapasztalata szerint a szülők többsége fontosnak tartja, hogy jobb minőségű termékekkel küldje iskolába a gyermekét, mert azok általában tartósabbak, így ritkábban kell újat venni belőlük. A vásárláskor azok vannak könnyebb helyzetben, akik a pedagógusoktól előre megkapják, hogy mire lesz szükség az iskolában, és így biztos, hogy nem vesznek felesleges dolgokat. A tanszereket árusító üzletekben még a jövő héten is emelkedett forgalom várható, hiszen ekkor derül ki, hogy mi hiányzik még az iskolatáskákból.

Szöveg-fotó: Fehér Erika