Sikeres halasi paprika
Gazdaság

Sikeres halasi paprika

Kiválóan szerepelt egy helyi paprikaforgalmazó terméke a minapi, a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK). Bakacsi Erika évekkel ezelőtt örökölte meg azt a vállalkozást, amelyben a fűszerpaprika-termesztés és-forgalmazás áll a mai napig.

– Férfiaknak sem könnyű ágazat ez, hát még egy nőnek…! Sosem akartam ezzel foglalkozni, ám az évet néha produkál meglepetéseket… A kezdetektől eltökéltem, hogy a jelszavam a múltban és a jelenben is a minőség lesz, és meggyőződésem, hogy ezért volt sikerem a kiállításon – mondja a vállalkozás vezetője. Hozzáteszi: ragaszkodik hozzá, hogy terméke csak eredeti, kiemelkedő minőségű magyar paprikából készüljön, és hogy csomagolása is tükrözze a magyar nemzeti hagyományokat: akár hímzett vászonról, akár kézzel festett(!) porcelánról van is szó.

Ennek is köszönhető, hogy nagy érdeklődés övezte a halasi őröltpaprika- és más fűszerkészítményeket, amelyek révén városunk és a Kalocsai Porcelán Manufaktúra is ismertebbé vált a mezőgazdasági profilú vállalkozói szféra körében.

Bakacsi Erika célja most továbbmenni azon az úton, amit például a Sóstó Csárdában látható paprikafüzérek vagy a szüreti fesztiválon is látott arculat eddig megmutatott a halasiaknak: korszerűbb, de a hagyományokat követő stílusban újul meg a helyi paprikaforgalmazás.