Technológiafejlesztés a Build-Material Kft-nél
Gazdaság

Technológiafejlesztés a Build-Material Kft-nél

Három éves munka és egy uniós pályázat eredményeképpen lezárult a több mint 200 milliós projekt a Build-Material Kft-nél. A „Technológiafejlesztés a Build-Material Kft-nél” című GINOP-1.2.16-22-2023-00111 azonosítójú projekt megvalósítására Európai Uniós forrásból 156,43 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég. A projekt a Széchenyi 2021-2027 program keretében valósult meg.

A fejlesztés során a kft. eszközparkjának modernizációja által hatékonyabb működés vált lehetővé. A projekt keretében a Build-Material Kft. új kompozitlemez-megmunkáló üzemet hozott létre, egyedi gyártású kompozitlemez-megmunkáló CNC gép került beszerzésre és egy terepjáró targoncát állított üzembe az eredményes munkavégzés érdekében, amelyet kiegészít egy új, 583 négyzetméteres épület, amely szintén a projekt részét képezi.

Emellett a munkavállalók képzésen vettek részt, amely által szintén növelték a munkavégzés hatékonyságát, ezzel segítve a megbízások teljesítésének gyorsaságát és minőségét. Technológiai fejlesztések között szerepel a megújuló energia hasznosítása, amely a vállalkozás által felhasznált elektromos áram egy részét váltja ki fentarthatóbb energiaforrással. A projekt keretében 35 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer került létesítésre.

A projekt adatai:

- Kedvezményezett neve: Build-Material Kft.

- Megvalósítási helyszíne: 6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 4. épület

- A projekt összköltsége: 223,47 millió forint

- Megítélt támogatás: 156,43 millió forint

- Támogatás mértéke: 70%

A projekt eredményeképpen a Build-Material Kft. tevékenységének technológiai fejlődése valósult meg. A napelemes rendszernek köszönhetően a környezeti terhelés csökkent, a vállalkozás versenyképessége növekedett.

További információ: www.montis.hu

(x)