(►) Tovább bővült a Halaspack Bt.
Gazdaság

(►) Tovább bővült a Halaspack Bt.

Közel két év után lezárult a Halaspack Bt. ragasztógyártó kapacitásának kialakítása elnevezésű projekt. Hétfőn délelőtt egy kis ünnepség keretében értékelték a beruházás főbb mérföldköveit, s mint elhangzott, nem csak a cég, hanem a város, sőt a térség életében is komoly jelentőséggel bír ez a fejlesztés.

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01252 A Halaspack Bt. ragasztógyártó kapacitásának kialakítása. Ez volt a címe annak a projektnek, mely december 4-én, ünnepélyes keretek közt zárult. A projektnek köszönhetően a cég újabb területen érhetett el jelentős sikereket, hiszen a ragasztógyártás is bekerült a vállalkozás tevékenységei közé. Erről Walter Kunert tulajdonos beszélt a ma délelőtti projektzáró eseményen.

Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő szerint az, ha egy halasi cégnél ilyen komoly fejlesztések történnek, az az egész térségre hatással lesz.

- A fejlesztések egy cég erősödését eredményezik. Piacait megtartja, megerősíti, sőt újakat is szerez általa. Többletbevételekre tesz szert, kapacitást tud bővíteni. Mindez óriási segítség abban, hogy a térségben élőket továbbra is itt tudjuk tartani. Egy ilyen fejlesztés következtében biztos pontot hozunk létre, a térségünk pedig maradni fog a térképen – mondta Bányai Gábor.

Lengyel Péter cégvezető ismertette, milyen nagy előrelépéseket jelent a halasi vállalkozás és a cégcsoport életében ez a kétéves projekt.

- Egy több, mint egymilliárd forintos beruházást zárhatunk ma le. A ragasztókeverő üzem kialakítása, beüzemelése határidőre megtörtént, ezzel pedig hatalmas előrelépés történt a cégcsoport életében. A fejlesztésnek köszönhetően nem csak a helyi, hanem az osztrák és a szlovák igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Kiskunhalas polgármestere is elismerően szólt a cégnél bekövetkezett fejlesztések kapcsán, s mint mondta, nagy szüksége van a városnak ilyen pozitív példaként szolgáló cégekre.

- Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy város a cégeitől lesz erős. Ha jól működő vállalkozások vannak egy településen, akkor lehet extra dolgokban gondolkodni. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert ilyen cégek működnek Halason, mint a Halaspack Bt. Nekik köszönhetően tudjuk fejleszteni közterületeinket, többet tudunk költeni sportra, kultúrára. Egy vállalkozás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy ilyen nehéz korban is fejleszteni tudnak, és folyamatosan előre lépnek – fejtette ki Fülöp Róbert.

Az ünnepélyes projektzáró esemény végén a jelenlévők közösen tekintették meg a ragasztókeverő üzemcsarnokot, és bővebb felvilágosítást kaptak a cég vezetőségétől, miként történik a munkafolyamat ezen a területen a mindennapokban.

A helyszínen készült interjúk a Halas Televízió szerdán 19 órakor kezdődő Hírnapló című magazinjában lesznek megtekinthetők.