Új műhelyépülettel erősít a Faddikorr (galéria)
Gazdaság

Új műhelyépülettel erősít a Faddikorr (galéria)

Kedden reggel időkapszulát helyeztek el a Faddikorr Kft. legújabb fejlesztésének beruházása területén. A GINOP_PLUSZ_1.2.1-21-2021-02113 azonosítószámon futó, 253,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült projekt eseményen a meghívott vendégek között részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos. A honatya gratulált és biztató szavakkal illette az alapító ügyvezető Faddi János beruházási, fejlesztési elképzeléseit.

A Faddikorr Kft. 2021.10.21-én kapott támogatói döntést, melynek keretében GINOP_PLUSZ_1.2.1-21-2021-02113 azonosítószámon 253,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült. A beruházásból épülő csarnok váza a vasbeton talapzaton, tetőszerkezettel már kiemelkedett a telephelyen. Ma ünnepélyes keretek között időkapszulát helyezték el az épület alapjában.

Faddi János ügyvezető és Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos

A Kunfehértón megvalósuló beruházás keddi rendezvényére meghívott Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos örömét fejezte ki a Faddikorr Kft. tulajdonosai és vezetése előtt a cég elszánt fejlesztés stratégiájának újabb állomása előtt. Az időkapszula elhelyezése előtt, az egyébként kunfehértói és Faddikorr Kft.-s dokumentumok, újságok emléktárgyak mellé a Bányai Gábor képviselő kérésére 100 és 200 Ft-os érméket is a fémcsőbe helyeztek.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló üzemcsarnok váza már áll

A kormánybiztos azt mondta, hogy az a gondolkodás, amit a Faddikorr Kft. képvisel az ország gazdaságát erősíti, amely munkahelyeket őriz meg és bővít. Többek között ilyen vállalkozói szellemet kell pályázati forrásokkal támogatni. A Faddikorr Kft. meglévő világpiaci versenyképességét erősíti a beruházás, egyúttal korszerű technológiák alkalmazásához segíti a céget.

Bányai Gábor, Faddi János és Huszár Zoltán Kunfehértó polgármestere az időkapszulába pénzérméket is tettek

Faddi János ügyvezető elmondta, hogy a 70 %-os támogatási intenzitású, összesen 362 066 488 Ft-os beruházás leglátványosabb része egy kéthajós üzemcsarnok létrehozása. Az összegből két korszerű eszközt, egy táblás LBS 1-3000-es lemezcsiszoló gépet és egy JEM10-1150 típusú kúphajlító gépet is üzembe állítanak. A fűtéshez korszerű hőszivattyú berendezést építenek be. A fejlesztési összeg, egy már meglévő üzemcsarnok nyílászárócseréjéhez is hozzájárul. A beruházás továbbá a cég informatikai hátterét segíti egy NAS rendszer (háttértároló) kiépítésével.

Az időkapszulába többek között egy Kunfehértói Kalauz újság is került

Összességében nem csak korszerű technológiához jut a Faddikorr Kft., hanem a dolgozók munkakörülményeinek javulása is bekövetkezik – mondta a vállalkozásvezető. Az is célunk, hogy munkatársaink jó körülmények között, motiváltan végezhessék ezt a nagy figyelmet igénylő munkát. biztos vagyok benne, hogy ez további minőségjavulást eredményez.

Kézfogások az időkapszula elhelyezése után, az előtérben ifj. Faddi János és Huszár Zoltán

Ifj. Faddi János, a vállalkozás ügyvezetője és műszaki vezetője kiemelte, hogy eddig is törekedtek a munkafolyamatok leghatékonyabb összehangolására. A korábban épült üzemcsarnokokban is az egymásra épülő feladatokat és eszközeiket egy térbe helyeztük, hogy a termékek minél kevesebbet mozogjanak. 

Az időkapszulában elhelyezett további emléktárgyak

A jelenlegi műhelyek már tele vannak gépekkel, van olyan is, ami már nem felel meg a mai korszerű elvárásoknak, így azt raktárként használjuk a továbbiakban. A mostani beruházás keretében profilbővítés és munkahelymegtartás miatt szükségessé vált az új műhelyépület létrehozása. A kéthajós műhelyépületen belül forgácsoló műhelyt tervezünk, egy része pedig alapanyag feldolgozóként funkcionál, így minden csiszolást egy helyen lehet majd végezni. A projektbe beépítendő hőszivattyús rendszer telepítése segít alacsony szinten tartani a csarnok fűtési költségeit, ezzel járulva hozzá a környezeti fenntarthatósághoz.

Érkeznek a Faddikorr Kft. munkatársai az ünnepség helyszínére

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, kezdése 2021.10.01-jén történt, a befejezése 2023.09.30-án lesz. Az eseményről további részleteket a Halas Televízió szerda este 19 órakor kezdődő híradójában láthatnak olvasóink! (X)