(►) Céltudatos felkészülés, sikeres döntő
Közélet

(►) Céltudatos felkészülés, sikeres döntő

A napokban rendezték meg Budapesten a 7. Kozmetikus Diákolimpiát a 30. Beauty Forum keretében. A rangos megméretésen ott voltak a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum felnőtt diákjai is, akik a zsűri döntése alapján az ország hat legjobb csapata közé kerültek.

Neves szakemberektől kaptak hasznos tanácsokat a napokban a Dékáni Árpád Technikum kozmetikustanulói. A diákok közül többen is ott voltak azon az országos megméretésen, melyet a fővárosban rendeztek meg.

- Sok elméletet tanulunk a mindennapokban tanárainktól. Erre a versenyre azért jelentkeztünk, mert az ilyen helyzetek bizonyulnak a legjobb próbának arra, hogy megnézzük, hogyan tudjuk visszaadni tudásunkat. Külön felkészítőtanáraink voltak, akik kimondottan erre a megméretésre fejlesztették ismereteinket – mondta Bódogné Gulyás Olga az iskola egyik felnőtt diákja.

A döntőre való felkészülés komoly feladatot jelentett a diákoknak, mivel azonban mindenki maximálisan a közös célt tartotta szem előtt, megvolt a motiváció. Az, hogy az ország hat legjobb csapata közé kerültek, nagy motivációt adott a halasi versenyzőknek. Mint mondják, szakmájuk szépségeit most minden eddiginél jobban érzékelik.

- Minden nő szeretne minél tovább szép lenni, adni magára, megőrizni fiatalságát. Én ezt szeretném megadni nőtársaimnak – árulta el Nagy Viktória diák.

A versenyszezon természetesen nem fejeződött be, hiszen a Dékániban már javában zajlanak a következő nagyszabású megméretés előkészületei.

- Gőzerővel zajlanak a III. Online Szépész Kupa előkészületei. Nagyon sok érdeklődőnk van fodrász- és kozmetikustanulók körében, az ország egész területéről – tájékoztatott Hajdú Ildikó kozmetikusoktató.