(►) Elballagtak a dékánis végzősök (galéria)
Közélet

(►) Elballagtak a dékánis végzősök (galéria)

A középiskolás ballagások sorát a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája zárta szombaton délelőtt. Öt osztály búcsúzott el egy ünnepség keretein belül az intézménytől a teljesen megtelt Dékáni-sportcsarnokban. A ballagáson adták át az iskola idén alapított díjait és a vadonatúj Dékáni-csipkéket. 

Teljesen megtelt szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal, ismerősökkel a Dékáni-sportcsarnok. A középiskolák ballagásának sorát a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája zárta. Először az öt búcsúzó közösség érkezett az ünnepség helyszínére osztályfőnökeik vezetésével, majd az iskolazászlót hozták be a csarnokba. Malák Vivien a maradó diákok nevében, egy Márai-idézettel, Károly Renáta pedig egy köszöntővel búcsúzott el a ballagóktól. A végzősök gondolatait Kőszegi Viktória tolmácsolta. 

A szellemi útravalók elhangzását követően a búcsúzók adták át a ballagó tarisznyákat az iskola vezetőinek. Molnár Nándor igazgató beszédét követően adták át az idén alapított dékánis díjakat és az ezzel járó Dékáni-Emlékcsipkéket. A Pro Civitas-díjat először Taupertné Janosütz Júlianna tanárnő, a Pro Professionis-díjat Gábor Izabella Dóra, a Pro Scientia-díjat Varga Árpád, a Pro Linguam Alienam-díjat Bánóczki Zoltán Szilveszter, a Pro Exempli Gratia-díjat pedig Kenderesi Anna vehette át az intézmény vezetőjétől. Borsos Lili, Kiss Dávid, Bartók Antónia, Szalai Dorina Antónia és Bátyity László pedig az iskola elismeréseit kapták meg tanulmányi és sportversenyeken elért eredményeikért. 

Az ünnepség folytatásában az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület adta át jutalmait az arra méltó dékánis diákoknak. A Dékáni-szakgimnázium pedig megköszönte azoknak a  vállalkozásoknak, intézményeknek, amelyek kiemelkedő segítséget nyújtanak a szakképzésben.

Fotók: Anda Péter

Videó: Csóti Gábor