(►) Figyelem, egyirányú lett a Csónak utca!
Közélet

(►) Figyelem, egyirányú lett a Csónak utca!

A táblák kihelyezésével életbe lépett a forgalmirend-változás a Csónak utcában. Egyirányú lett az utca a Magyar utca felől a fogászati rendelő felé. Parkolni is csak az utca egyik oldalán lehet, bár ezt ott jártunkkor még nem vette mindenki figyelembe. Most az első időszakban a közterület felügyelők is hangsúlyt helyeznek erre a változásra és szóban vagy a szélvédőknél hagyott írásbeli figyelmeztetéssel hívják fel az autósok figyelmét az új közlekedési rendre.

Az orvosi rendelők miatt forgalmas kis utcában gyakran okozott gondot a közlekedés a parkoló autók miatt, ezen a helyzeten az utca egyirányúsításával próbálnak javítani. A döntést egy hónapja hozta meg a Pénzügyi, Költségvetési, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság. Az új közlekedési rend a napokban az új táblák kihelyezésével lépett életbe.

Az arra járóktól azt kérik, hogy ne megszokásból, rutinból, hanem az új táblák és jelzések alapján közlekedjen a Csónak utcában. A kerékpárosok – mivel az út szélessége ezt lehetővé teszi - továbbra is mindkét irányban használhatják a Csónak utcát.

A forgalmirend-változásról Tóth Péter a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal osztályvezetője adott részletes tájékoztatást a Halasmédiának.