(►) Jön a tél, vigyázzunk autónkra!
Közélet

(►) Jön a tél, vigyázzunk autónkra!

Egyre több gépjármű érkezik a kiskunhalasi szervizekbe, a sofőrök szeretnék a téli hideg előtt átvizsgáltatni autóikat. Ennek nagy jelentősége van a biztonságos közlekedés érdekében. A szakemberek szerint a legfontosabb, hogy időben fel legyenek téve a téli gumiabroncsok.

Bankós Lóránt KB Autoteam Kft. műhelyvezetője azt mondja, sok olyan apróság van, amit a sofőrök odahaza is le tudnak ellenőrizni indulás előtt autóikon. Azonban érdemes a járműveket, még a kemény tél beállta előtt elvinni szakszervizbe.

A Déli Városkapu Kft. szervizében is egyre több az ügyfél. A hidegebb reggelek megérkezésével napról-napra több autós szeretné felhelyeztetni a téli gumiabroncsait. Papp Csaba, a szerviz vezetője azt mondja, az utóbbi hetekben tapasztalt viszonylag kellemes őszi időjárás miatt idén elmaradt a nagy roham, de folyamatosan érkeztek autók gumicserére.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy mekkora összeget kell ráfordítani egy új téligumi szettre. Év elején volt egy drasztikus áremelkedés, ahhoz a szinthez képest most minimális csökkenés tapasztalható.