(►) Klasszikus ízek vagy újfajta finomságok?
Közélet

(►) Klasszikus ízek vagy újfajta finomságok?

Ha nyár, akkor finom, hűsítő fagylalt. Idén is sokan választják a fagyit a kánikula ellenszerének. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy melyik íz a legfinomabb. Van, aki a klasszikus vanília, csokoládé, puncs, citrom kombinációra esküszik, míg mások igyekeznek kipróbálni minden alkalommal valami újat.

A megkérdezett kiskunhalasi cukrászdák igyekeznek folyamatosan variálni a kínálaton, hogy a vevők a régi ízek mellett újdonságokkal is találkozhassanak.

- Szerencsére szinte mindegy, milyen az időjárás a nyár folyamán, érkeznek a vendégek hozzánk. Kánikulában is sok fagylalt fogy, de ha kicsit esősebb az idő, akkor is nagyobb mennyiséget tudunk eladni. Azt tapasztaljuk, hogy leginkább a roppanós réteggel és egyéb elemekkel bevont fagyikat kedvelik az emberek leginkább, de a régi, jól bevált ízeket is rengetegen választják. Manapság a fagylaltozás igazi családi vagy baráti programnak számít, így sokan vannak, akik nem csak beugranak hozzánk egy tölcsér fagyiért, hanem megadva a módját, leülnek a teraszon és kehelyből fogyasztják el – árulta el Patik Bence fagylaltkészítő.

Az embereket arról kérdeztük, melyik ízeket választják leggyakrabban és mekkora mennyiséget vásárolnak egy-egy fagyizáskor.

- Maximum két gombócot bírok egyszerre megenni, de az tényleg bőven elég. Ilyenkor, nyáron a gyümölcsös, hűsítő, frissítő ízek a legjobbak szerintem, mert ezek a szomjat is csillapítják és desszert helyett is teljesen jók - mondta Rada Judit.