(►) Középpontban a környezetvédelem
Közélet

(►) Középpontban a környezetvédelem

Zöld-mentor konferenciát rendeztek ma délelőtt Kiskunhalason. A szervezők a vármegye több településéről is hívtak vendégeket és előadókat. A szakmai nap keretében a környezetvédelemre és az ezzel kapcsolatos nevelési, oktatási módszerekre hívták fel a jelenlévők figyelmét.

A rendezvényen Szeriné Ferencsik Yvette a házigazda Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, nagyon fontosak az ilyen szakmai napok, hiszen a személyes tapasztalatcsere a lehető legjobb módszer az új ismeretek átadására.

Mint a helyszínen elhangzott, a szervezés hónapokkal ezelőtt megkezdődött. A vármegye zöldóvodái mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy tartalmas napot tölthessenek együtt a résztvevők. Mongyi Marianna és Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a konferencia két ötletgazdája büszkén számoltak be arról, milyen sok település elfogadta a kiskunhalasiak meghívását.

A konferencia előtt minden résztvevő óvoda kapott olyan feladatokat, amiket alkotások formájában kellett megvalósítaniuk. Ezekből a képekből, tárgyakból egy rögtönzött kiállítás nyílt most a helyszínen. Az ötlet sikerét jól mutatja, hogy bár mindenkitől csak egy-egy alkotást kértek, volt olyan résztvevő, aki kilenc munkával járult hozzá a gyűjteményhez.

További részletek tekinthetők meg a témával kapcsolatban, a Halas Televízió 19 órakor kezdődő Hírnaplójában.