(►) Nagy fesztivál helyett kisebb rendezvények
Közélet

(►) Nagy fesztivál helyett kisebb rendezvények

Megszépült környezet várja a kunfehértói tó területére kilátogató családokat. Mint a település polgármesterétől megtudtuk, idén sem tudják megtartani az évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő nyári fesztivált, viszont több, kisebb zenés, kulturális programra mindenképpen számíthatnak az érdeklődők az elkövetkező hónapokban.

A kunfehértói tófürdő fejlesztéséről beszélt lapunknak a település polgármestere. Huszár Zoltán szerint minden eddiginél színvonalasabb környezetben pihenhetnek a nyár folyamán az ide látogatók.

- Nagyon vártuk már a jó időt, most úgy tűnik, végre itt az igazi nyár. A kollégáim nagyon sokat dolgoztak az elmúlt időszakban, hogy megszépült környezetben tudjuk fogadni a hozzánk látogatókat. Az előző évekhez képest sikerült kibővítenünk a plázst. A családok részéről erre nagy igény volt, ennek igyekeztünk eleget tenni. Tudom, hogy leginkább mindenki arra kíváncsi, lesz-e idén Fehértone fesztivál. Sajnos nem tudjuk megszervezni, hiszen ennek több hónapos előkészítési munkálatai lennének. Viszont egy nagy fesztivál helyett igyekszünk majd több kisebb rendezvénnyel meglepni Kunfehértó vendégeit – árulta el a polgármester.

Ott jártunkkor éppen egy iskolai osztály vette birtokba a tópartot. A diákok és a pedagógusok is nagyon élvezték, hogy a tanterem helyett ezúttal a víz mellett tölthetik napjukat.

- Egy teljes napot töltünk most a tóparton és a településen. Jó látni, hogy a korábbi évekhez képest is milyen nagy a változás a tónál. Szép, rendezett, igényes, teljes mértékben meg vagyunk elégedve mindazzal, amit most itt láttunk – fejtette ki Dudás Mónika, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola pedagógusa.