(►) Séfkabátra cserélte a börtönőr egyenruhát
Közélet

(►) Séfkabátra cserélte a börtönőr egyenruhát

Az egyik belvárosi kávézó vacsoraest sorozatot indított a közelmúltban. A vendéglátóhely kerthelyiségében a kiskunhalasi születésű Reszkető Tamás, vagy ahogyan gasztrokörökben ismerik, Reszi séf különleges menüsorát kóstolhatta meg a közönség, ízletes borok kíséretében, melyeket Tóth Sándor borász ajánlott a jelenlévőknek.

Reszkető Tamás bár mindig is érezte, hogy a gasztronómia világa vonzza leginkább, a séfkabát megszerzéséig nagyon hosszú út vezetett el.

- 1990-ben születtem Kiskunhalason, itt jártam általános iskolába, majd innen költöztünk el Csongrád megyébe. Egészen kiskoromtól az volt az álmom, hogy szakács vagy séf lehessek, varázsolni szerettem volna a konyhában, azonban az élet elsőre nem ezt hozta. Egy erdészeti szakközépiskolát végeztem el, majd a büntetésvégrehajtás területén kezdtem dolgozni, mint börtönőr. Miután leszereltem, a mentőszolgálatnál dolgoztam, végül felnőtt fejjel úgy döntöttem, megvalósítom az igazi álmom és szakácsnak tanulok. A papír megszerzése után külföldre mentem, hogy neves szakemberektől tanulhassak.

Tamás jelenleg Villányban, egy pincészet konyhafőnökeként dolgozik, e mellett a Metro Gasztroakadémia egyik oktatójaként a grillezés, BBQ fortélyait tanítja a hallgatóknak. Azt, hogy ő hogyan készíti az ételeket a smokerben, most a halasiak is megtapasztalhatták.

- Hideg előételként kacsamájat készítek egy kis vaníliás keksszel és grillezett barackkal, meleg előételként egy kapribogyós, kapros halászlét tálalunk. A főétel füstölt sertéspofa lesz egy káposztás-baconös rétessel, desszertként pedig egy céklás répatorta kínálunk – fejtette ki a séf.

A finom vacsora mellé ízletes borok is társultak az est során. Tóth Sándor borász szerint nagyon hasznosak az ilyen rendezvények.

- Ezeken a gasztrokulturális programokon teljesen új élményeket szerezhetnek a résztvevők. Van egy remek ételünk, ehhez társítunk egy ízletes bort. Amikor az étel és az ital is a szánkban van, egy teljesen új, harmadik íz keletkezik. Ebben az új élményben szeretnénk most a halasi érdeklődőket is részesíteni – mondta a borász.

Az eseményen készített interjúinkat ITT tekinthetik meg.