(►) Szorgalmasan tanultak a tekósok
Közélet

(►) Szorgalmasan tanultak a tekósok

A diákok többsége komolyan vette az iskolai feladatokat, így a Tekó jó eredményekkel zárja az első félévet. Így értékelte az elmúlt hónapokat Téglás László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója. Az intézményvezető a napokban több, érettségi utáni képzésben résztvevő osztály tagjaihoz is ellátogatott, hogy okleveleket adjon át.

- Egy abszolút nyugodt tanévet tudtunk kezdeni szeptember 1-jén. A tanévek közepén a félév mindig egy fontos megálló diákok és pedagógusok szempontjából is. Ilyenkor minden diák, osztály visszatekint, megnézi az elmúlt hónapokban elért eredményeket, amiből aztán le lehet vonni a kellő következtetéseket. A tantestületi értekezleten átbeszéltük minden osztály eredményeit, és bár még a konkrét statisztikák nem készültek el, az már most látszik, hogy a teljes iskolai átlag alapján sikeres volt a tanév első fele – árulta el Téglás László igazgató.

Az oklevelek átadása során az egyik informatikateremben az intézményvezető olyan diákokkal találkozott, akik a közelmúltban több sikeres vizsgáét is teljesítettek. A fiatalok elmondták, nagyon szeretik a számítástechnikát és büszkék az eddig elért eredményeikre.

- Már általános iskolás koromban is nagyon érdekeltek a számítógépek. Először persze csak játszottam, de később komolyabban is elkezdtem foglalkozni a témával. Már akkor tudtam, hogy a Tekóban szeretnék tanulni informatika szakon. Amikor leérettségiztem, megörültem, mert indult egy kétéves képzés, maradhattam továbbra is a Tekóban. Nagyon sok mindent megtanultunk már. A témák között szerepelt adatbázis kezelés, és hálózatépítés is – tudtuk meg Döme Richárdtól.