(►) Véradás volt a Szilády-gimnáziumban (galéria)
Közélet

(►) Véradás volt a Szilády-gimnáziumban (galéria)

Véradásra gyűltek össze a diákok és a pedagógusok pénteken a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében. Kiskunhalason immáron egy évtizede hagyomány, hogy a középiskolásokat is megszólítja a Magyar Vöröskereszt, így biztosítva a donációs utánpótlást. Volt, aki nem jutott be szerdán a Művelődési Központba szervezett akcióra, így a Sziládyt választotta.

A Magyar Vöröskereszt kiemelt célja, hogy már a fiatalok is ráébredjenek a véradások fontosságára. Ennek érdekében a középiskolában is szervez ilyen alkalmakat. Kiskunhalason már tíz éve hagyomány, hogy tavasszal felkeresik a középfokú oktatási intézményeket és donációra biztatják a diákokat és a pedagógusokat is. A Szilády Áron Református Gimnáziumban már évek óta hagyomány, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez. 

Nemcsak a sziládys diákok, pedagógusok éltek a lehetőséggel, hanem külsősök is. Mint Fekete Noémitől, a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezetének vezetőjétől megtudtuk, a legutóbbi, Művelődési Házba szervezett véradáson több mint 70 fő jelent meg. Ez meghaladja az átlagot, amely 50 fő. Többen akkor nem tudtak vért adni, de ezt a Szilády-gimnáziumban pótolták. Hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban és Technikumban lesz lehetőség donációra.