1300 kilométer bringával
Közélet

1300 kilométer bringával

A halasi bringabarátok  Tompán fogadták a magyarkanizsai természetjáró egyesület kerekeseit. Szinte mindenki ismert mindenkit, ugyanis már több közös túrán vettünk részt. A teljes távot nem csak kanizsai , de horgosi, szabadkai, bácskatopolyai, sőt két sepsiszentgyörgyi és egy halasi kerekező is teljesíti.

 

 

A bringások között egyik legismertebb arc Búzás Zsuzsa, szabadkai Pannon TV bemondója, rádiós műsorvezető. A kölcsönös üdvözlést követően, a 35 Celsius körüli forgatagban a halasi és kanizsai csapat együtt tekert Bernáth Kollégiumig, ahol Nagy Ernő igazgató fogadta őket.

A vajdasági testvérváros túrázói itt töltötték első éjszakájukat (Köszönet érte a halasi önkormányzatnak, amely ingyenessé tette a vendégéjszakát). Mint a túra szervezője, Berec Sándor elmondta, a 20 vállalkotó kedvű bringásra két hét alatt összesen 1300 kilométer vár. Reggel indultak tovább, hogy meglátogassák Kanizsa testvérvárosait.

Tata, Ferencváros, a Miskolc melletti Felsőzsolcát követően a szlovákiai Királyhelmec az úti céljuk, majd visszafelé Röszkén lépik át a magyar határt. A hétfő reggeli indulásnál néhány halasi bringás ismét jelen volt, elbúcsúztatva a testvérvárosi bringabarátokat.

Szűcs Károly