1956-ra emlékezünk
Közélet

1956-ra emlékezünk

Kiskunhalas több programot szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójának tiszteletére. Az ünnepségsorozat október 23-án kezdődik és november 4-én végződik majd –tudtuk meg.

 

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc jelentős eseményeinek évfordulójához kötődnek a városi programok. Október 23-án, pénteken délelőtt 10 órától a forradalmi lobogó felvonásával kezdődik a megemlékezés az Országzászlónál. Ezt követően az ünnepi műsor helyszíne a halasi mozi lesz, ahol beszédet mond Farkas Dániel alpolgármester, közreműködnek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának diákjai. A megemlékezést követően a főtéri kopjafánál helyezik el a kegyelet virágait, koszorúit. A program zárásaként a katolikus temetőben megkoszorúzzák Nagy Szeder István sírját.

Október 27-én, kedden 16 órától a halasi sortűz áldozataira emlékezünk a főtéren. Beszédet mond Lukács László, az 56-os Emlékbizottság tagja. Ezt követően az új református temetőben koszorúzzák meg Gyöngyösi Papp Ida és Poloznyik Kálmán végső nyughelyét.

Október 31-én, szombaton 16 órától az 1956. november elsejei halasi népszavazást idézik meg Nagy Szeder István szobránál. Beszédet mond Dóka József, az 56-os Emlékbizottság tagja.

okt31

Az ünnepségsorozat zárásaként november 4-én, 16 órakor levonják a forradalmi lobogót, majd a főtéri kopjafánál mond beszédet Pajor Kálmán, az 56-os Emlékbizottság tagja. Ezután ökumenikus megemlékezés lesz.