A 90 esztendős Gál Mihályt köszöntötték (galéria)
Közélet

A 90 esztendős Gál Mihályt köszöntötték (galéria)

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület nem feledkezik el a kerek évfordulós tagjairól. A közelmúltban Engler Ferencet köszöntötték 90. születésnapja alkalmából, a napokban pedig az ugyancsak kilenc évtizedet megélt Gál Mihálynak szerveztek egy bensőséges ünnepséget a Tiszti Klubban.

Ünnepség helyszíne volt a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület klubhelyisége. Mint Romvári Frigyes elnöktől megtudtuk, minden alkalommal köszöntik azokat a tagjaikat, akik kerek évfordulót ünnepelnek. Ebben az évben már több ilyen volt, Engler Ferenc 90 esztendős születésnapi találkozójáról korábban lapunk is beszámolt. A napokban pedig a szintén 90 esztendős Vincze Jánost otthonában kereste fel az elnökség, Gál Mihálynak viszont szerveztek egy kis ünnepséget. Misi bácsi születésnapja augusztusban volt, de most nyílt lehetőség arra, hogy közös köszöntőt rendezzenek. 

Gál Mihály lelkes és aktív tagja az egyesületnek. Jártas a hadtörténelemben, sokat kutatott ebben a témakörben. Több országba is szervezett korábban kirándulásokat, így jártak  Erdélyben, Szerbiában, Lengyelországban az egyesület tagjai. Misi bácsi a hagyományőrző tagozat vezetőjeként többek között elérte, hogy a lengyelországi Gorliceben legyen magyar nyelvű emléktábla. Gál Mihály ha csak teheti, részt vesz a városi ünnepségeken. Köztiszteletnek örvend nemcsak az egyesület tagságának körében, hanem egész Kiskunhalason. A 90. születésnapja alkalmából Romvári Frigyes nyújtotta át neki a kuruc vitézek ajándékát.