A belső terek kialakítását végzik a szakemberek
Közélet

A belső terek kialakítását végzik a szakemberek

A megadott ütemterv szerint halad a kiskunhalasi tófürdő területén zajló turisztikai célú beruházás. A Halasi Média és Kultúra Kft. sikeresen pályázott, a Kiskunhalas- Sóstó turisztikai fejlesztése című TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015 azonosítószámú pályázaton. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg. A vissza nem térítendő támogatás összege: 81.000.000 forint.

A Sóstó partján álló épületek az évtizedek során leamortizálódtak, a mosdók, a kiszolgáló épületek és a fedett közösségi terek emiatt nem töltötték be eredeti funkciójukat. A pályázati forrásnak köszönhetően a kivitelezők az elmúlt hónapokban elbontották a régi épületeket, felszedték a korábbi sétány betonozott járófelületét és megkezdődött az új épületek valamint az új színpad kialakítása. A projekt során kialakításra kerül egy fedett rendezvénytér, valamint az új sétány.

Tóth Péter a Kiskunhalasi Közös Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának vezetője elmondta, a fedett rendezvénytér a szabadtéri programok esetében jelenthet nagyobb biztonságot. Az új vizesblokkok megfelelő téliesítése is megoldott lesz, valamint a biztonsági kamerarendszer a vandálokat tarthatja távol. Megújul a bejáratnál lévő büfé épülete, a kerítés és a strand területén lévő közvilágítás is, illetve a strand területének a zöldfelülete is rendezésre kerül. A növekedő látogatószámra tekintettel új parkolókat is építenek.

A színpad kialakítása is folyamatban van, lesznek tóparti kiülők valamint egy kisebb sportpálya is várja majd a családokat. A beruházás a strand, kilátóig tartó területét érinti. A munkálatok várhatóan az ősz végére befejeződnek. További részletek 19.00-kor a Híradóban.