(►) A Dékáni és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem aláírta a megállapodást, indulhat a technikusképzés (galéria)
Közélet

(►) A Dékáni és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem aláírta a megállapodást, indulhat a technikusképzés (galéria)

Ünnepélyes keretek között írta alá az együttműködési megállapodását a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Ennek eredményeként a 2025/2026-os tanévben, a rendészeti oktatásban, okleveles technikusképzés indulhat a halasi intézményben. A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára is. A jövőben azoknak a dékánis diákoknak, akik ezt a képzést választják, könnyebb útjuk lesz a felsőoktatásba.

Új fejezet kezdődött a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának életében. Az évek óta sikeresen és eredményesen működő rendészeti képzés szintet lép a közeljövőben. A technikum és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között együttműködési megállapodást írt alá, ünnepélyes keretek között. A jeles esemény egy konferencia keretein belül valósult meg, amelynek a témája a közszolgálati technikus szakma, rendészeti technikus szakirány, duális oktatás volt. A Dékáni-sportcsarnokban megrendezett eseményt megtisztelte jelenlétével Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, valamint a közszolgálati egyetemet képviselő dr. Szegedi László, a rektori tanácsadó iroda vezetője, és Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő is.

A megjelenteket Papp Gyula főigazgató köszöntötte, aki kiemelte: az iskola életében óriási jelentősége van ennek az eseménynek. Emlékeztetett arra, hogy a szakképzési centrum az elmúlt években már több felsőoktatási intézménnyel írta alá hasonló megállapodást, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű lehetőséget tudjanak biztosítani a diákjaiknak. A főigazgató elmondta, hogy optimális esetben már a 2025/2026-os tanévben meg tudja hirdetni az okleveles technikusképzését az intézmény. A folytatásban Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtikára szólt a jelenlévőkhöz. - Ennek a mostani alkalomnak nagyon fontos és szimbolikus jelentősége is van. A technikusképzést követően van egy nagyon fontos lépcsőfok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karán történő tanulási lehetőség. A rendvédelmi ágazat életében is nagy dolog, hogy két, nagyon fontos terület, a technikusképzés és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mint felsőoktatási képzési hely a mai napon találkozik, együttműködés születik - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Az együttműködési megállapodást az egyetemet képviselő dr. Szegedi László, Papp Gyula főigazgató, Molnár Nándor igazgató és Csúzdi Zoltán kancellár látta el kézjegyével. Az ünnepélyes pillanatokat követően dr. Szegedi László azt mondta, az induló technikusképzés komoly előnyöket jelent majd a diákok számára. (Mozgóképes összefoglaló a péntek esti Hírnaplóban.)