A felelős állattartásra is felhívták a diákok figyelmét a Felsővárosi-iskolában (galéria)
Közélet

A felelős állattartásra is felhívták a diákok figyelmét a Felsővárosi-iskolában (galéria)

Évek óta hagyomány, hogy a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában programokat szerveznek az állatok világnapja alkalmából. Kedden délután a megszokottnál is nagyobb nyüzsgés volt az intézményben és annak udvarán. Lehetőség volt pónit, kecskéket sétáltatni, etetni, nyulakat simogatni. Az egyik teremben pedig hüllőkiállítás várta azt érdeklődőket.  

Az állatok világnapja az állatok jogaiért és jólétéért való cselekvés nemzetközi napja, amelyet évente október 4-én, Assisi Ferenc, az állatok védőszentjének ünnepén ünnepelnek. A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában ebből az apropóból évről-évre programot szerveznek a diákokoknak. Rekedt-Nagyné Forczek Leona igazgatónő elmondta, hogy ilyenkor felhívják a gyermekek figyelmét a felelős állattartás fontosságára is. Szinte az egész intézmény benépesült, a diákok is megmutatták házi kedvenceiket. Németh Tibor pedig magával hozta Csillagot, a pónit, valamint Bodzát a kutyát is. Nyuszikat és kecskéket is simogathattak a gyermekek.

Lehetőség volt állatfigurákat színezni, az egyik tanteremben pedig kvízjáték volt. Nagy sikere volt a hüllőkiállításnak is. A tornateremben a fóka, a pók, a rák és a béka mozgását lehetett utánozni egy akadálypályán. Mint megtudtuk: idén is gyűjtöttek száraz eledelt és konzervet is, amelyeket a menhelynek ajánlanak fel. A programra meghívták a város ovisait is.