A gyerekek szerint se gyújts rá!
Közélet

A gyerekek szerint se gyújts rá!

Lehetséges, hogy kiskunhalasi-környékbeli gyermekeink rajzai is rá kerüljenek arra a naptárra, amit az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) ad ki a közeljövőben. A helyi iroda elképesztő mennyiségű, összesen több, mint 616 gyerekrajzot gyűjtött be a november 21-i dohányzás ellenes világnap alkalmából.

Mint már ismert, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is vitorlát bontott a helyi Egészségfejlesztési Iroda (továbbiakban EFI).

E téren az egyik leghasznosabb kezdeményezés a gyerekek szemléletformálása, ennek érdekében november elején a kistérség több iskolájába egy levélmintát juttattak el a halasi EFI munkatársai.

A diákok fantáziájuk, saját ötleteik, elképzeléseik alapján készítették el rajzaikat, szöveggel is kiegészítve, annak címezve, akivel szemben azt a legindokoltabbnak tartották, és leírták: miért szeretnék, ha a hozzátartozójuk felhagyna a káros szokással, és azt, hogy ő maguk mit ígérnek ezért cserébe…

Ezekből a rajzokból válogatott 2014-es naptár - OEFI jelenteti meg - honlapjukon hozzáférhető lesz (egészségpont.hu).

A helyi erőfeszítések sikerét máris igazolja, hogy a legjobb 50 alkotás közé 11 a halasi kistérségből került be. Országosan több ezerből, a kórház térségéből pedig 616 alkotásból válogatták be őket.

Most pedig fontos, hogy olvasóink is szavazzanak ezekre az alkotásokra, ezért mutatjuk be a Halasról és térségéből készült rajzokat, amelyekre szavazni a IDE kattintva. Az 50 rajz között a „mieink” a 4., 5., 6., 7., 8., 16., 17., 18., 19., 20. és 40.!

Szavazzon ön is, hogy ezzel is térségünk-városunk jó hírét és a helyi egészségvédelmet erősítsük!

(Halasmédia-információ)