A héten oltják a 16-18 éveseket
Közélet

A héten oltják a 16-18 éveseket

A héten megkezdődött a fiatalok oltása. Az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni a védőoltásra. A jogosultak erről  SMS-értesítést is kaptak. Az injekciókra május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket – közölte a koronavírus tájékoztató oldal.

Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük a fiataloknak, amely a koronavirus.gov.hu honlapról tölthető le. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalni a diákoknak, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni. Az oltásra vinni kell a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról, a TAJ-kártyát és a személyi igazolványt. Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.