
A klasszikus ízek voltak a legkelendőbbek
Bár ma reggelre kicsit alábbhagyott a hetek óta tapasztalható kárnikula térségünkben, az elmúlt időszakban sokan keresték fel a cukrászdákat egy-egy gombóc ízletes fagylaltért. A vállalkozók tapasztalata szerint hiába jönnek újabb és újabb ízkombinációk, az igazi klasszikusokat nem lehet háttérbe szorítani.
Sok fagylalt fogyott idén nyáron a kiskunhalasi cukrászdákban. A tapasztalatok szerint egyre inkább visszajönnek divatba a klasszikus ízek.
- A tejalapú, jól ismert fagylaltokat keresik leginkább a vásárlóink. Bár minden évben jönnek ki új ízek, valamiért az emberek ragaszkodnak ahhoz, amit az elmúlt évtizedekben megszerettek, megszoktak. A csoki, vanília, puncs örök sláger. Ennek ellenére, meglepő módon most van egy új íz, amit sokan megkóstolnak. A sós karamella neve elsőre meglepő lehet, de aki egyszer megízleli, garantáltan többször is visszatér majd, hogy egyen belőle – mondta el weblapunknak Kozla Kornél, vállalkozó.

A fagylalt mellett nyáron jól fogyott a jégkása is, amikből a gyümölcsös ízek voltak a legkelendőbbek. Persze, ha hűsítőt kell választani, az emberek többsége még mindig a fagyit részesíti előnyben.
- Régebben mindig valamilyen gyümölcsös jégkását választottam. A kiwi, a mangó és a narancs volt kedvencem. Mostanában viszont mindig citromosat kérek, amibe kólát töltetek, így olyan, mintha egy koktélt innék – mesélte kérdésünkre egy általános iskolás kisfiú.
