A nyári szünetben is kaphatnak díjmentes ebédet a rászoruló gyerekek
Közélet

A nyári szünetben is kaphatnak díjmentes ebédet a rászoruló gyerekek

A közelgő iskolai nyári szünetben is kaphatnak díjmentes ebédet a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek. A halasi városháza már kiadta a részletes tájékoztatást az étkeztetésről és az igénybevétel módjáról.

A jogosultak a tanítási szünetekben – kizárólag - a szünet időtartamára eső munkanapokon részesülnek étkeztetésben. A tanév rendjéről szóló jogszabályban foglaltak szerint a nyári szünet 2023. június 16-tól augusztus 31-ig tart, vagyis 55 munkanapra jár az ételhordóban elvihető ebéd.

A napi adagok kiosztása a KIGSZ Kuruc Vitézek téri Főzőkonyháján (Kiskunhalas, Kuruc Vitézek tere 17.) történik majd, munkanapokon 10:30 - 12:30 óra közötti időszakban.

A szünidei gyermekétkeztetés igénylésével és benyújtásával kapcsolatos ügyintézés az Önkormányzat Szociálpolitikai Csoportjánál történik, ügyfélfogadási időben. Az igénylő lapok az Önkormányzat portáján vehetők át.

Kollárné Dr. Lengyel Linda jegyző kéri az érintetteket, hogy az igénylő lapokat személyesen szíveskedjenek a Szociálpolitikai Csoport részére leadni, legkésőbb június 9-ig.