A Ruca Várba is ellátogattak a táborlakók (galéria)
Közélet

A Ruca Várba is ellátogattak a táborlakók (galéria)

Ha más háttérrel is, de idén is megrendezte hagyományos napközis táborát Varsányi Vera. A gyerkőcök egy héten át változatos programokon vehettek részt, amelyek nemcsak a Felsővárosi-iskola falain belül voltak. A táborlakók ellátogattak a Csetényi Élményparkba, a halasi mentőállomásra, valamint a Ruca Várba is. A szülői visszajelzések és a gyermekek reakciói alapján biztosan lehetünk a folytatásban.

Egy héten át gyermekzsivajtól volt hangos a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnoka. Varsányi Vera napközis tábort szervezett, amelyen a mozgás, az egészséges életmódra nevelés és a kézműveskedés volt főszerepben. - Ennek a programnak már hagyománya van Kiskunhalason.  Ezen a nyáron évtől kicsit más háttérrel, de a korábban megszokott sok izgalmas programmal vártuk a kicsiket minden nap. A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát, volt, aki jelezte, hogy a gyermeke szívesen maradt volna még egy hetet- fogalmazott Varsányi Vera. A napi elfoglaltságot úgy találták ki, hogy mindig új élmény és impulzus érje a gyerkőcöket. Egyik igen látványos program a Ruca Vár Díszállat- és Madárparkban tett látogatás volt. 

A vendégeket Ternyik Noémi fogadta és kalauzolta körbe az állatparadicsomon. A gyermekeknek arra is lehetősége volt, hogy megetessék a disznókat, kecskéket, emukat, lovakat. Noéminek számos története volt az érintett szárnyasokkal, vagy éppen négylábúakkal kapcsolatban. Amikor létrehozták a parkot, akkor pont az volt a cél, hogy minden korosztály önfeledt órákat töltsön el. A táborlakók ezt kimaxolták és nagy hanggal, örömmel foglalták el a favárat is. 

Varsányi Verától megtudtuk, nagy élmény volt a gyerkőcöknek még a csónakázás a Csetényi Élményparkban. A kiskunhalasi mentőállomáson is szeretettel fogadták őket, ahol még hasznos ismereteket is szerezhettek a kicsik. A tábor során rengeteg kézműves- és sportfoglalkozás volt. A záráskor pedig Simák Dóra jóvoltából egy személyre szóló emléklapot kapott mindenki.