(►) A Vári tanulói nyertek a Burgonyás ételek versenyén
A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium diákjai nyerték meg a Bács Gazda – Coop X. Burgonyás ételek főzőversenyét, amelyet a Sóstó Csárdában rendeztek meg Kiskunhalason. Mondovics József oktató és tanítványai, Ágoston Hajnalka 3/11/E és Szűcs Dóra 2/10/E osztályos tanulók Fiáker gulyást és Halasi savanyúmájat főztek. Kiváló teljesítményükkel elnyerték a fődíjat, a vándorkupát és a Legjobb Ifjúsági Csapat díját is.
Idén tizedszer versengtek a térség főzőmesterei a Bács Gazda – Coop Kft által szervezett főzőversenyen. A megmérettetésre közel húsz csapat nevezett be a különleges étkekkel. A X. Kiskunhalasi Burgonya napok pénteken egy szakmai előadássorozattal kezdődött, szombaton már a kikapcsolódásé volt a főszerep.
Kora reggel már szorgosan építették a főzőstandokat a csapatok. A zsűri Sós Dezső közétkeztetési mesterszakács vezetésével mustrálta a főzőhelyek kialakítását, a versenyzők öltözetét és az ételkészítés folyamatát.
A szervezők idén is fellépők sorával készültek. Nagy sikert aratott Kiss-Rabota Nimród aki Tottyos nevű idomított tyúkjával és bűvészmutatványokkal lépett a közönség elé.
A Balotaszállási Citerazenekar mellett színpadra lépett a Szilaj Citerazenekar, bunyevác táncokat láthatott a közönség a tompai Kolo Tánccsoport előadásában és a Halasi Népdalkör is húzta a talpalávalót ezen a napon.
A szervezők oklevelekkel, serlegekkel jutalmazták a főzőversenyen részt vevő csapatokat.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:
Legjobb senior csapat: Kertbarátok íz őrző csapata
Legvidámabb csapat: Papák és Mamák BGC
Legszebb főzőhely: Kertbarátok íz őrző csapata
Legjobb Ifjúsági csapat: Váris diákok
Legjobb külföldi csapat: Topolyai MezGazosok
Legjobb különleges étel: Vaskúti Jópofa Csődörök
Legszebb tálalás: Mi Hazánk Városföld
A főzőverseny harmadik helyezettje a Burgonya Báró csapat lett, a második helyet a Favágók csapta nyerte, az első helyen pedig a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium diákjai végeztek Mondovics József oktató vezetésével. Ételük a Fiáker gulyás nevet kapta, a gulyásleves alapba egy különleges összetételű és ízesítésű burgonyagombóc került.