A Vári tanulói nyertek a Burgonyás ételek versenyén
Közélet

A Vári tanulói nyertek a Burgonyás ételek versenyén

A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium diákjai nyerték meg a Bács Gazda – Coop X. Burgonyás ételek főzőversenyét, amelyet a Sóstó Csárdában rendeztek meg Kiskunhalason. Mondovics József oktató és tanítványai, Ágoston Hajnalka 3/11/E és Szűcs Dóra 2/10/E osztályos tanulók Fiáker gulyást és Halasi savanyúmájat főztek. Kiváló teljesítményükkel elnyerték a fődíjat, a vándorkupát és a Legjobb Ifjúsági Csapat díját is.

Idén tizedszer versengtek a térség főzőmesterei a Bács Gazda – Coop Kft által szervezett főzőversenyen. A megmérettetésre közel húsz csapat nevezett be a különleges étkekkel. A X. Kiskunhalasi Burgonya napok pénteken egy szakmai előadássorozattal kezdődött, szombaton már a kikapcsolódásé volt a főszerep. 

Kora reggel már szorgosan építették a főzőstandokat a csapatok. A zsűri Sós Dezső közétkeztetési mesterszakács vezetésével mustrálta a főzőhelyek kialakítását, a versenyzők öltözetét és az ételkészítés folyamatát.

A szervezők idén is fellépők sorával készültek. Nagy sikert aratott Kiss-Rabota Nimród aki Tottyos nevű idomított tyúkjával és bűvészmutatványokkal lépett a közönség elé.

A Balotaszállási Citerazenekar mellett színpadra lépett a Szilaj Citerazenekar, bunyevác táncokat láthatott a közönség a tompai Kolo Tánccsoport előadásában és a Halasi Népdalkör is húzta a talpalávalót ezen a napon.

A szervezők oklevelekkel, serlegekkel jutalmazták a főzőversenyen részt vevő csapatokat.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

Legjobb senior csapat: Kertbarátok íz őrző csapata

Legvidámabb csapat: Papák és Mamák BGC

Legszebb főzőhely: Kertbarátok íz őrző csapata

Legjobb Ifjúsági csapat: Váris diákok

Legjobb külföldi csapat: Topolyai MezGazosok

Legjobb különleges étel: Vaskúti Jópofa Csődörök

Legszebb tálalás: Mi Hazánk Városföld

Szabó Lajos főszervező az egyik csapat ételével

A főzőverseny harmadik helyezettje a Burgonya Báró csapat lett, a második helyet a Favágók csapta nyerte, az első helyen pedig a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium diákjai végeztek Mondovics József oktató vezetésével. Ételük a Fiáker gulyás nevet kapta, a gulyásleves alapba egy különleges összetételű és ízesítésű burgonyagombóc került.