A vízutánpótlást szorgalmazza az új elnök
Közélet

A vízutánpótlást szorgalmazza az új elnök

Tisztújító közgyűlést tartott a Sóstó Sporthorgász Egyesület, Jáger Szabolcs elnök nem indult újra a választáson, a többség az egyedüli jelöltnek, Dobos Jánosnak szavazott bizalmat. Az új elnök a Sóstó vízutánpótlását tartja legfontosabb megoldandó feladatának.

A mérések szerint egyre kritikusabb a vízszintje a tónak, Dobos János elnök úgy gondolja, a városvezetéssel együttműködve kell keresni az újabb vízutánpótlási lehetőségeket. Tervei között szerepel a Dong-éri csatorna vizének esetleges felduzzasztása, az Eperd utcai víztározó csapadékvizének folyamatos elvezetése, valamint egy a tó közelében lévő jelentős méretű földterület vízzel történő elárasztása.

Megoldandó feladat a kikötői rész náddal benőtt részének kikotrása is.

Az új elnök szerint a tópart rendbetételére is nagy hangsúlyt kell fektetni, rendbe kell tenni a jelenlegi kiülőket, valamint újakat is kellene vásárolni.

A haltelepítéseket is szorgalmazza Dobos János, ám ennek mértéke mindig az aktuális vízálláshoz igazodik majd.

A fegyelmi helyzettel kapcsolatban az elnök elmondta, szúrópróba szerű ellenőrzések is várhatók, így mindenkit a szabályok betartására kér. A célja az, hogy családias közösségként működjön az egyesület, így jónak tartaná egy horgászbál megtartását is.